FormulaX -elokuvanäytökset

Ajankohta 2007-05-19 11:00:00
Kotisivu http://www.formulax.info
Paikka Kansalaisopisto / Kaupunginkirjasto, Minnansali (klo 10-22)
Teemat Utopia-Jyväskylä

FormulaX -seminaariin ja apuvälinenäyttelyyn kootaan riemastuttavia, keksinnöllisiä elämän apuvälineitä ja kokemuksia niiden käyttäjiltä, valmistajilta sekä keksijöiltä. Kansainvälisissä elokuvanäytöksissä esitellään maailman vammaiselokuvien parhaimmistoa ja keksinnöllisiin ratkaisuihin liittyviä lyhyitä dokumentteja.

Katukuvassa FormulaX näkyy kaupunkisuunnitteluteeman alla Yläkaupungin Yö tapahtumassa mm. Jyväskylä pyörilllä -kulkueessa lauantaina 19.5. Ensimmäisen kerran järjestettävässä FormulaX -tapahtumassa testataan erilaisia pyörätuoleja ja liikkumisen apuvälineitä kaupunginkirjastolla sekä lauantaina Valtiontalon (Kilpisenkatu 8) piha-alueella. FormulaX -ohjelmalehtisestä ja internet-osoitteesta www.formulax.info löytyy reaaliaikaisesti päivittyvää tietoa ja tapahtumataltiointeja. Tapahtumasta ja apuvälinetesteistä tehdään myös paikallistelevisio-ohjelma sekä kooste-dvd.

Tapahtuman järjestämisestä vastaa Creavit Media Osuuskunta. Yhteistyötahoja ovat muun muassa Jyväskylässä toimivat vammaisjärjestöt, erilaiset kulttuuri- ja liikuntapaikat mm. museot ja kirjastot, Jyväskylän Esteetön yliopisto, ja monet Jyväskylän keskustassa toimivat yritykset. Valtakunnallisesti toimimme yhteistyössä Kynnys ry:n ja apuvälinevalmistajien sekä maahantuojien kanssa. Kansainvälistä väriä tapahtumaan tuovat keksinnöllisten menetelmien luennoitsijat (Triz) sekä vammaiselokuvien verkosto virtuaalisesti mm. Lontoosta, Petroskoista ja Ateenasta.

© Yläkaupungin Yö (2005-2007), Ulkoasu: Tero Ahonen, Toteutus: Jari Pennanen