Ohjelma

Ohjelman eri otsikoita klikkaamalla saat näkyviin ajan, tapahtumapaikan ja teeman mukaan järjestetyt ohjelmalistat.

  • Kaikkiin Yläkaupungin Yön tilaisuuksiin on VAPAA PÄÄSY!
  •  

    Keltaisen kirahvin eläintarinoita 1

    Ajankohta 24.5. 17:00
    Paikka Alvar Aalto -museo ja Café Alvar (klo 11-24)
    Teemat Lastenohjelma

    lastenelokuvia, ohjaus Jaana Wahlfors ja Antonia Ringbom, 2006, 91 min, K-3

    Alvar Aalto-museo tarjoaa perinteiseen tapaan pienillekin Yö-vieraille mahdollisuuden päästä katsomaan laadukasta kotimaista lastenelokuvaa. Tänä vuonna museon lastennäytöksessä nähdään Jaana Wahlforssin ja Antonia Ringbomin ohjaama animaatiosarja Keltaisen Kirahvin eläintarinoita 1.

    Vuonna 2003 valmistunut 13-osainen animaatiosarja sisältää runoja ja kertomuksia villieläimistä ja tutummista lemmikeistä. Jokaisessa jaksossa esiintyy eri eläin, mutta Keltainen Kirahvi on mukana kaikissa osissa ja se on myös elokuvien kertoja. Runojen ja kertomusten aiheena ovat eläimet, mutta ne käsittelevät samalla erilaisia teemoja ja tunteita kuten ystävyyttä mutta myös sen koetinkiviä (kertomus Helvi Juvosen runoon ”Merkillinen tapiiri") tai vanhan vesirotan viisautta riidan ratkaisijana (kertomus Kirsi Kunnaksen runoon "Vanha vesirotta").

    Tarinat sijoittuvat eri puolille maailmaa, kuten Borneon viidakkoon ja Grönlannin jäätikölle. Seikkailuissaan Keltainen Kirahvi huolehtii ystävistään, niin eläimistä kuin ihmisistäkin, ja jakaa heidän kokemuksensa.

    Eläinten suojelu ja elämän kunnioittaminen on sarjan keskeinen sanoma. Kaikki kertomukset päättyvät hyvin ja niiden perussanoma on usko ystävyyden, huolenpidon ja toisista välittämisen tärkeyteen.

    Kaikki Keltaisen kirahvin seikkailut perustuvat klassikkorunoilijoiden teoksiin. Mukana on Helvi Juvosen ja Kirsi Kunnaksen runojen lisäksi tekstejä muun muassa William Blakelta, Fransiskus Assisilaiselta, W.B. Yeatsilta ja Rainer Maria Rilkeltä. Elokuvien kertojanäänenä on Eija Ahvo. Sarja koostuu 7-minuuttisista jaksoista ja ne sopivat yli kolmevuotiaille.

    © Yläkaupungin Yö (2005-2008), Design: Tero Ahonen, Toteutus: Jari Pennanen