Tervetuloa Yläkaupungin Kuningaskuntaan!

Me, Yläkaupungin Kuningaskunnan kuningatar Luna I toivotamme kaikki tervetulleiksi kauniiseen valtakuntaamme. Me itse ja puolisomme Auvo olemme ahkerien alamaistemme kera valmistaneet komeat itsenäisyysjuhlat, joita vietetään yhden päivän ja yön ajan koko kuningaskunnassa. Juhlissamme esiintyvät monenmoiset muusikot ja bardit, klovnit ja näyttelijät, tanssijat ja taidemaalarit, voimailijat sekä muut taitajat.

Yläkaupungin Kuningaskuntaan pääset ilman passia etkä tarvitse täällä rahaakaan, sillä porteillamme ei kysytä pääsymaksua tai pilettiä. Tarvitset vain avoimen mielen päästäksesi nauttimaan kukoistavasta kulttuuristamme.

Me, Luna I, julistamme täten Yläkaupungin Euroopan kulttuuripääkaupungiksi -ainakin yhden yön ajaksi!

Yläkaupungin Kuningaskunnan kuninkaan puhe

Rakkaat Yläkaupunkilaiset, arvokkaat Alakaupunkilaiset sekä muut kaukaa saapuneet juhlavieraat. Tervetuloa Yläkaupungin Kuningaskunnan historiallisiin kulttuuriorgioihin! Täten minä, kuningas Auvo, kuningatar Luna I:n puoliso julistan, kuningattaremme minulle suoduin valtuuksin tämän kuningaskuntamme itsenäiseksi valtioksi. Valtakunnassamme suositaan kulttuuria sekä harjoitetaan kulttuurimyönteistä politiikkaa. Cultura et popula ovat vankasti avarissa sydämissämme. Tänään ja tässä, valtiollisen lipunnoston sekä kansallishymnin jälkeen, kutsumme teidät Arvoisa juhlaväki riemuitsemaan kanssamme yhteiseen tanssiin kevein askelin sekä valoisin mielin. Yläkaupunki. Euroopan kulttuuripääkaupunki tämän päivän sekä yön ajan. Vaalikaamme rakasta kuningaskuntaamme nyt ja iäti. ARS LONGA VITA BREVIS

Ruhtinaallinen kiitos yhteistyöstä!

Yläkaupungin Yö lämpimästi kiittää Jyväskylän kaupungin kulttuuri- ja nuorisolautakuntaa, Keski-Suomen taidetoimikuntaa, Jyväskylän Yliopistoa, Jyväskylän Yliopiston kulttuuritoimikunta, Jyväskylän yliopiston ylioppilaskuntaa, kaikkia yhteistyökumppaneita ja tukijoita, taiteilijoita ja artisteja, järjestäjiä ja talkooväkeä sekä Yön uskollista yleisöä. Ilman teitä ei olisi Yötä!

© Yläkaupungin Yö (2005-2006), Ulkoasu: Tero Ahonen, Toteutus: Jari Pennanen