Vinkit & niksit

Tälle sivulle voit lisätä oman tee se itse-vinkkisi tai niksisi. Aihe on vapaa. Esim. ruokaohje, tuunausohje, itselääkintä, kierrätys, omakustannejulkaisut tms.

Mikäli mieleen ei tule omaa vinkkiä, niin kerro toki linkki sivulle, josta löytyy muiden vinkkejä.

HUOM! Lähettämäsi vinkin ilmestyminen sivulle saattaa kestää muutaman minuutin. Kärsivällisyyttä.

Lähetä viestisi


Elsukka 22.5.2008 08:23

Ruokasoodan ihmeet: Soodaahan voi siis käyttää lähes mihin tahansa maan ja taivaan välillä, tässäpä muutama niksi.
1) Ruokasoodaa ja sukkahousuja..Ehkä pidät parfyymin tuoksusta kaapissa tai huoneissa? Laita hieman soodaa kulhoon, lisää 1-2 tippaa hajustettua eteeristä öljyä, sekoita tasaiseksi seokseksi. Lusikoi seos hajustepusseihin, jotka olet tietenkin leikannut vanhoista sukkahousuista ja sijoita raikastusta tarvitseviin paikkoihin. Seoksessa on sekä hajusteen hyvä tuoksu, että ruokasoodan teho:-)
2) Pudotitko kirjan kylpyammeeseen? Ei hätää! Ripottele soodaa sivujen väliin ja anna kirjan kuivua. Kun se on kohtuullisen kuiva, ravistele sooda pois ja aseta sen jälkeen painon alle, jotta se palautuisi oikeaan muotoonsa. Kun kirja on täysin kuiva, toista käsittely tarvittaessa.
3) Hätätilanteessa ruokasooda toimii myös tekstiili-, polttoaine-, puu-, verhoilu ja mattopaloissa. Soodaa liekkeihin ja johan tukahtuu..Kannattaa ehkä soittaa hätänumeroonkin, jos on isompi palo kyseessä;-)
4) Mikromaniaa! Pidä mikroaaltouunisi uuden veroisena keittämällä kupillinen vettä ja kaksi teelusikallista ruokasoodaa kolmen min. ajan.Höyry kerääntyy uunin seiniin ja irrottaa lian, jonka saat pyyhittyä helposti pois.
5) Näyttääkö kahvinkeittimesi työmaakopin tervakaukalolta? Ei hätää! Sekoita litra vettä ja 1/4 kupillista ruokasoodaa, puhdista keittimen ulkopuoliset osat seoksella ja johan kiiltää.
Tässä oli nyt sitten muutama niksi,jotka ovat kirjasesta
" Ruokasoodan ihmeet - monta sataa tapaa käyttää ruokasoodaa"

Maxman 21.5.2008 16:51

Oma printti t-paitaan:
http://desthea.com/muotimissio/index.php...
ja samalla sivustolla on muitakin mielenkiintoisia tee-se-itse vinkkejä.

Mies ja mutteri-osastoa: http://www.hilavitkutin.com/

Ja kaupan päälle vielä muutama findie-leffaan liittyvä linkki:

http://www.trashvideo.org/findie/

http://www.finfilms.net/news.php?shownew...

http://www.pixoff.net/fi/

zriii 21.5.2008 15:25

"Ota kännykkä mukaan juoksulenkille. Näin voit kätevästi soittaa läähätyspuhelut samalla kuntoasi kasvattaen!"

tämä ja monta muuta käyttövalmista niksiä löydät http://homokaasu.org/noora/niksit.gas

Tassuille pyöritettävää 21.5.2008 09:56

Lemmikkikissojen päät saa pyörälle, kun laitat pääsiäismunasta saatuun, tyhjennettyyn "yllätyslelukapseliin" pieniä kiviä tai helisevän kulkusen.

tuunu 21.5.2008 09:33

Se hellä syylänpoisto-ohje. Levitä tavallista tauliliitua syylän päälle muutamana päivänä. Syylä kuivuu ja katoaa.

ameriikanihme 21.5.2008 09:29

http://www.wikihow.com/Main-Page -sivuilta löytyy ohjeita kaikenlaiseen (p)askarteluun - itse on pakko kokeilla ainakin jeesusteippilompakkoa :D http://www.wikihow.com/Make-a-Duct-Tape-...

Täti 21.5.2008 08:31

Se äidin parempi syylänpoisto-ohje. Pesun jälkeen pehmennyttä syylää kaiverretaan esimerkiksi (puhtailla) pinseteillä sen verran syvältä kuin pystyy ilman verenvuotoa. Toistetaan muutaman päivän välein, kunnes syylä ei enää kasva.

Pinok 20.5.2008 14:01

Syylän voi tappaa jeesusteipillä tukehduttamalla sen juuret. Laita palanen ilmariteippiä syylän päälle. Anna vaikuttaa muutama päivä ja nykäise pois. Jos ei lähteny, niin uusi teippi päälle ja anna vaikuttaa. Tarkoitus ei siis ole repiä syylää irti lähes-kaikkeen-pystyvällä -teipillä, vaan vaan tosiaankin tukehduttaa syylä.

^_^ 19.5.2008 12:35

Sukkahousuniksien klassikoita löytyy myös täältä:
http://www.kipi.fi/trsukkahousut.htm

Anne 19.5.2008 06:27

Kellastuneille tai muuten vain hylätyille T-paidoille uusi elämä värjäämällä.

Jonna 15.5.2008 13:14

Vanhoista sukkahousuista (kierrätyksen klassikko!) saa leikkaamalla lahkeet n. 5 sentin pätkiin oivallisia hiuslenkkejä. Ei haittaa pienet silmäpaot! Kärkiosaan sitten pesupähkinöitä, solmulle ja pesukoneeseen niin ei tarvitse ekologisen pyykinpesijän säätää minkään hankalan pussukan kanssa.

Apteekin hyllyltä 15.5.2008 09:40

Noh, suudalla (mummuni lausuu näin) teet vaikka ja mitä. Ripottele suudaa matoille ja anna vaikuttaa hetki. Sitten imuri kätöseen ja imuroimaan ja jopas raikastui matot hetkessä. Saman raikastavan taian teet hetkessä hikiselle ja tunkkaiselle uninallellesi tai pehmolampaallesi. Ripottele suudaa pehmoeläimen vartalolle. Anna vaikuttaa hetki ja imuroimaan. (ei testattu ihmisiin, omalla vastuulla).

äkkiäapua 15.5.2008 07:13

Minulla on kilo soodaa ja isoisältä perityt sukkahousut. Mitä ihmettä noilla tekisin?

Askartelija 13.5.2008 08:46

Myös mukava vinkkifoorumi:
http://foorumi.ihanitse.com/

puuhapete 12.5.2008 08:42

Osoitteesta http://puuhaamo.fi/ löytyy vinkkejä mitä hienoimpiin puuhiin - kukapa ei tahtoisi askarrella esim. David Hasselhoff -paperinukkea? :D

Karo 11.5.2008 17:37

Tyhjistä maitopurkeista saa hyviä taimien istutuslaatikoita, kun huuhtelee, kuivattaa ja leikkaa purkin pohjan sopivaksi. Muovisen sisäpinnan vuoksi "taimipurkit" voi huuhdella ja käyttää seuraavana keväänä uudestaan. Ei muuta kuin taimet ikkunalaudalle aurinkoon!


Poimintoja vuoden 2008 ohjelmasta

 

© Yläkaupungin Yö (2005-2008), Design: Tero Ahonen, Toteutus: Jari Pennanen